Some thoughts

Vreme rea..

Când plouă afară sau e înnorat obișnuim să spunem că n-avem o stare prea bună. Că ne simțim somnoroși, plictisiți și fără niciun chef. Nu am vrea sub niciun fel să părăsim patul călduros și nici să ieșim “în lume”. Oricât de colorat am alege să ne îmbrăcăm în astfel de zile, starea noastră rămâne la fel de gri. Dar ce bine că doar vremea este de vină și imediat ce apare soarele și noi vom deveni la fel de strălucitori și binedispuși.

Oare chiar așa este?

Vremea rea este doar o scuză pe care o folosim să ne refugiem în pătură, în casă și în filmele pe care le vedem, cu personaje a căror viață ne-am dori-o, povești pe care le trăim și noi, dar pentru aproximativ 90 de minute.

 Ne simțim amărâți și spunem că “e de la vreme”, când de fapt e de la noi. Noi nu facem ceea ce ne place cu adevărat , și nu pentru că nu suntem siguri ce anume sau nu ne dorim destul de mult, ci pentru că uneori nu sunt aliniate planetele în favoarea noastră sau poate că o persoană pe care nici nu o cunoaștem ia o decizie care, fară să știe, ne influențează nouă viața. Ceea ce facem ar trebui să fie atât de important și spectaculos pentru noi încât să ne motiveze suficient să părăsim zona noastră de confort. 

Dacă ar ploua torențial, dar ar trebui să ajungem la aeroport să luăm avionul spre o destinație de vacanță, atunci sigur am avea un zâmbet larg și cu mare entuziasm ne-am aventura în orice furtună. 

Așteptăm să treacă zilele și odată cu ele și norii, pentru a veni momentul soarelui să își facă apariția pe cer. Totul este o metaforă; ceea ce ne dorim cu adevărat este soare în sufletul și viața noastră, la figurat.

Râvnim la căldură în jurul nostru și chiar dacă nu o arătăm nimănui, ne gândim că sunt alte lucruri în lumea asta pe care am vrea să le facem, să experimentăm, să trăim ceea ce ne dorim, să evadăm în alte locuri unde sinele se regăsește și să fim cu adevărat noi, cei cu soare. 

Dar până atunci, afară ploua …

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s